Everybody Appie

Een nieuwe lente een nieuw geluid bij Albert Heijn. En dat werd tijd, want na het vertrek van acteur Harry Piekema heeft de supermarkt geen fatsoenlijke tv-commercial meer gemaakt. AH is de afgelopen twee jaar links en rechts ingehaald door Jumbo en C1000. Met ‘Everybody Appie’ slaat AH eindelijk terug.

En hoe. De tv-spots zijn vanaf eind volgende week te zien. Om te beginnen in een serie van vier. In iedere commercial staat iemand centraal die laat zien wat zijn of haar relatie is met AH. Magda, een dame op leeftijd, bijt het spits af. Hier te zien. Ze bestelt via internet de boodschappen, maar dat heeft ze wel moeten leren. Boodschap: ook eigentijdse bejaarden moeten met hun tijd en dus met AH meegaan. Magda is elke week weer blij dat die leuke, keurige (blanke) jongen de boodschappen aan huis komt brengen. Flinterdunne story, slim verpakt en persoonlijk. De hele campagne is sowieso van een kinderlijke eenvoud. Alleen al de pay-off: ‘Everybody Appie’, waarom hebben we daar zo lang op moeten wachten? Ik sla die vraag even over en constateer opnieuw dat succes veelal schuilt in eenvoud. Of, zoals mijn neef Nick Batenburg zou zeggen: een goed idee kan op één bierviltje. En daarom heeft hij in Utrecht de viltjesavond geïntroduceerd. Nick e.a. verbinden creatief talent aan grote merken.

Terug naar AH. Dat merk lijkt weer op de goede weg; de creatives mogen weer (even) onderuit. Ik word happy van hun spot en ben benieuwd naar andere karakters en verhaallijnen.

 

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s