Joël Batenburg - Man Bijt Hond

Man Bijt Hond bedankt!

Vorige week viel het doek voor Man Bijt Hond, een iconisch programma op de Nederlandse tv. Over tien, vijftien jaar zijn we het bombardement op Syrië vergeten, maar De Babbelbox herinneren we ons nog.
diemernieuws

Natuurlijk, dankjewel programmamakers voor al die mooie, indringende items. Man Bijt Hond is bovendien een sterker merk gebleken dan de NCRV en KRO tezamen en ook dat is een geweldige prestatie. De Veerkampjes, IJzeren Heinen en kabouter Wesley waren werkelijk geniaal! Maar tegelijk, het is ook wel mooi geweest! De show was al een tijdje over de datum. Ooit was Man Bijt Hond het enige (dus bijzondere) programma dat liet zien hoe Nederland echt is. Die belofte werd al een tijdje niet meer waargemaakt. Man Bijt Hond was vooral het biotoop voor rare, verwarde mensen.

Fans en (werkzoekende) programmamakers willen doorgaan op internet en hebben binnen een maand bijna een ton nodig. De teller staat inmiddels op ruim 13 duizend euro, maar ik voorspel dat redmanbijthond.nl het helaas niet gaat redden. Er zijn een paar eenvoudige redenen. Zo zal volgens mij de bedenker van het format – de Belgische producent Woestijnvis – geld willen zien bij een doorstart. Daardoor blijft er zeker en vast minder geld over voor het produceren van items. De doelgroep van het programma, vooral oudere kijkers, legt echt geen tientje neer voor een online-editie. En is Man Bijt Hond nog in staat om terug te keren naar zijn oorspronkelijke, unieke propositie? Verwarde mensen doen het momenteel gewoon te goed op álle zenders.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s