Jodan Boys 11 (bijna kampioen)

Morgen rond deze tijd weten we alles. We, dat zijn mijn vrienden en ik van Jodan Boys 11. Een hechte, Goudse voetbalploeg in de zevende klasse. Hard op weg om kampioen te worden. Alleen de pot morgenmiddag tegen SVS (jongens uit Rotterdam-Schollevaar) moet nog even worden gewonnen. Op papier appeltje-eitje…

Met het team van McGlinn in Noord-Ierland
Jodan Boys 11 (witte shirts) en het team van McGlinn in Noord-Ierland

De spanning loopt op. Vier berichten per minuut inmiddels op ons Whatsapp-account ‘De Elfjes‘. De platte kar is besteld. Onze nieuwe t-shirts zijn klaar. Vanavond wordt er niet gezopen. Sex-voor-de-wedstrijd is op ons niveau – lees leeftijd – juist een aanbeveling. Alle 23 spelers hebben er zin in. Ik bedoel, zin in een gedenkwaardige afsluiting van een voetbalseizoen. Wat het geheim is van ons succes? Daar laat ik niets over los, de 90 minuten van morgen zijn immers de belangrijkste van dit seizoen! Bovendien, die gasten van SVS en Lekkerkerk kunnen ook lezen.

Vorige weekend hebben we als ploeg de balans opgemaakt in Noord-Ierland. Onder leiding van manager Hans en captain Toon zijn indringende lijstjes gemaakt. Over de eerste, tweede en derde helft. Inzet, missers, assists, gelukzalige momenten en beelden die ons voor altijd bijblijven. Als er één team in Oosterwei is dat zijn kracht en zwakheid kent, dan zijn wij het wel. Kameraadschap is ons belangrijkste handelsmerk. Natuurlijk eindige de wedstrijd in Noord-Ierland tegen het kroegteam van Paul McGlinn uit Fintona in een gelijkspel (2-2). Ook daarover was nagedacht. Je moet een week voor de wedstrijd niet alles willen geven. Het is mij een lief ding waard dat we morgen kampioen worden. Ik voetbal pas een jaar of twintig en het is mij nog niet eerder gelukt.

Altijd de bal het werk laten doen...
Altijd de bal het werk laten doen…

Ps. We zijn een etmaal verder. SVS hebben we in de laatste wedstrijd een stevige tik uitgedeeld door met 10-2 de ploeg te verslaan. Een monsterzege. Lekkerkerk zat op de tribune en droop eveneens af. Al onze tegenstanders waren zo sportief om handen te komen schudden. Het was nog lang onrustig in Gouda…. Mijn mooiste moment van de dag: het openen van de wedstrijd op pakweg 5 minuten voor de rust. Een vervelend puntertje met links in de korte hoek. Een doelpunt zoals een volwassen spits die om-de-zoveel-tijd moet maken. Dit was HET enige, juiste moment!

Nieuwe shirts voor het kampioenselftal. SVS met 10-2 verslagen.
Nieuwe shirts voor het kampioenselftal. SVS met 10-2 verslagen.

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Een reactie op “Jodan Boys 11 (bijna kampioen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s