Jinek nog niet klaar voor Ned1

Wat wordt het alternatief voor de talkshow Pauw en Witteman, dat er op 23 mei na 8 jaar mee stopt? Jeroen zegt alleen door te willen gaan, maar dat heeft de VARA niet voor het zeggen. Daar gaat de netmanager over. Het grote speculeren is begonnen.

Schermafbeelding 2014-04-17 om 11.06.11

De naam van Eva Jinek duikt op. Logisch, waar en wanneer is zij de afgelopen jaren niet genoemd?  Jinek is een getalenteerd interviewster met vlieguren. Zij pakt haar gasten doorgaans stevig aan, ze is direct, zorgvuldig en to the point. Ik ben waarschijnlijk één van de weinigen die niet wordt afgeleid door haar verschijning. Kwestie van smaak. Wat zij mist is het talent om gasten aan één tafel te verbinden en dat is nogal essentieel. Humberto Tan en Matthijs van Nieuwkerk zijn er goed in. Een talkshow vraagt om een anchor van vlees en bloed. Iemand met emoties. Kijkers hebben een oog voor echtheid. Een tafelheer of -dame moet authentiek zijn. Om zo’n tv-persoonlijkheid te worden heeft Jinek meer tijd nodig, niet alleen voor de camera. De vraag is of die haar wordt gegund? Haar werkgever KRO-NCRV is ambitieus en heeft haast. De fusieomroep wil een journalistieke lovebaby op 1. Nu Jinek nog.

 

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Een reactie op “Jinek nog niet klaar voor Ned1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s