Mijn vader vandaag 80

Vandaag zou mijn pa 80 jaar zijn geworden. John Llewelyn Lloyd. Zoon van een Ierse moeder en een vader uit Wales. Mijn moeder komt uit Crooswijk. Die Anglo-Rotterdamse combi verklaart het een en ander omtrent mijn gedrag…

Gescande afbeelding 140690000

Mijn vader werd maar 29. Hij overleed 15 dagen na mijn geboorte in Londen. Een tragische gebeurtenis voor iedereen die van hem hield. Ik ben van hem gaan houden door de verhalen die ik boven tafel heb gekregen. De stapels foto’s en brieven die ik vond. De mensen die ik sprak. Ik heb zijn paspoort, bril, aansteker en Volkswagen Kever uit 1955. Ik heb vaak gevloekt en gehuild. Maar ik heb ook om mijn verdriet kunnen lachen. En ik ben nog meer van mijn moeder gaan houden. Het is wat het is.

Maar op zo’n dag als vandaag schuurt het. Vreugd en pijn komen samen. Want het gaat me goed, ik ben gelukkig en mijn optimisme is tomeloos. Maar ik had hem dat maar wat graag willen vertellen, met een innige omhelzing. Mijn vader, vandaag 80.

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Een reactie op “Mijn vader vandaag 80

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s