Almere is gestoord

De komende feestdagen wordt er in Almere weer voor een ton gesloopt. Zo gaat het elk jaar. Een aantal mensen leeft zich uit op bushokjes, flitspalen en afvalbakken. Waardeloos gedrag dat de Almeerse bevolking geld kost. In dit geval € 1,25 per huishouden.

Dit keer gaan we ferm opgetreden, zo werd besloten in het stadhuis van mevrouw Jorritsma. Op Radio1 werd een ‘stevige maatregel’ afgekondigd. Als skaters dit jaar voor slechts 75.000 euro vernielen, dan stopt het stadsbestuur de resterende 25 mile in een nieuwe skatebaan. Pardon?Welzijnswerker Patrick van der Pas zei bovendien exact te weten wie Almere sloopt. Het zijn de skaters en dat doen ze omdat ze een halfpipe missen. Zouden de daders niet heel misschien gescheiden vaders zijn die met Kerst hun kinderen missen? Of eenzame bejaarden die zich dezer dagen dubbel zo hard vervelen? Almere is gestoord en doet aan ruilhandel met criminelen. Waarom wordt niets vernielen niet beloond?

Schermafbeelding 2013-12-23 om 21.34.42

De welzijnswerker: ‘Ja, dat kun je van onze jongeren niet vragen, dat is echt een stap te ver. Vandaar dat we de grens hebben gesteld bij 75.000 euro’. Tot zover mogen ze los. Het is zorgelijk dat een groep beleidsmakers op enig moment in een vergadering met de maatregel heeft ingestemd. En nu al staat vast dat straks de actie een een succes wordt genoemd. Want stel je voor dat die skaters hun beloofde halfpipe niet krijgen…

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s