No broadband

Het bedrijfje BlueBox uit Derry beleeft gouden tijden. De Ieren willen massaal op internet en zijn dat slome gedoe met telefoon, modem en dial-up zat. Broadband is booming en op dit moment niet aan te slepen. Ulster en de Republiek staan op de wachtlijst. Ik ook, al 4 maanden.

DSC02163

Met Darryl, de techneut van BlueBox zou het allemaal in orde komen afgelopen dinsdag. Zijn komst geeft meteen al gedoe. De TomTom kan mijn cottage niet vinden. Eindelijk gearriveerd heeft zijn schotel geen signaal van het transmitting station, 6 mile verderop op 317 meter hoogte. ‘Strange’, zegt Darryl. Ook een uitgebreide 360-graden-meting levert niets op. ‘Very strange’. Kan ik het nu wel shaken, vraag ik. Darryl wijst naar de zendmast op Brougher Mountain, vlak achter mijn heuvel met schapen. ‘De transmitter zal moeten worden versterkt’. En als dat niet gebeurt? ‘Dan zit er niets anders op dan de top van je heuvel wat te verlagen’, zegt hij laconiek. Die ingreep vind ik wat te drastisch om ongestoord te kunnen mailen, skypen en downloaden. 

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s