Ben jij ook zo kijktijdmoe?

Rake al gezien? Of pak je toch eerst nog even seizoen 5 van Orange is the New Black op Netflix? Die trailer van I love Dick op Amazon is trouwens ook cool. Veel series, weinig tijd, herken je dat? Ik zit qua kijktijd aan mijn tax.

Joël Batenburg - Man Bijt Hond

 

Want je wilt niet drie avonden per week flixen met je lief, maar ook een boek of krant lezen; andere mensen ontmoeten; je stierlijk vervelen of de kroeg in. Het aanbod op tv – of hoe je het huidige scherm ook noemt – is overweldigend. Er is 24/7 beeld en nog eens beeld.

Schoonmoeder

Overdaad schaadt zegt het spreekwoord en adviesbureau PwC schijnt te bevestigen wat ik links en rechts om mij heen hoor. Zo grapte een kennis: wat is de overeenkomst tussen mijn schoonmoeder en mijn afspeellijst? Ik kom aan allebei niet toe…’ Door het reusachtige aanbod van series is er een verzadiging aan het ontstaan, aldus PwC (bron: Global Entertainment & Media Outlook).

Adverteren

Een kentering in de entertainmentindustrie, ik juich dat toe. Zo worden creatieven nog meer gedwongen om na te denken over wat ze willen vertellen en laten zien. Hopelijk leidt dit tot meer verscheidenheid, minder bagger en een betere interactie met gebruikers (userexperience). Volgens PwC gaan bedrijven de komende jaren ook minder adverteren. Organisaties kopen voor minder geld steeds beter gerichte reclame in. Ook dat is goed nieuws. De lat komt hoger te liggen. Opdrachtgevers zullen zich op vorm, inhoud en doelgroep nog beter willen onderscheiden.

By the way, die Australische serie Rake is een aanrader. Die advocaat neukt en zuipt, maar is verschrikkelijk goed in zijn vak.

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s