Tom Kleijn Nieuwsuur

@TomKleijnNL van #Nieuwsuur bewijst de journalistiek een slechte dienst

Hallo Hilversum, is u daar? Is er iemand die Nieuwsuur-verslaggever Tom Kleijn tot de orde kan roepen? Hij verslaat de Republikeinse Conventie in Cleveland, maar beging vannacht een journalistieke fail op Twitter: ‘Kom net van de conventievloer. Een paar duizend verwarde mensen bij elkaar’.

Schermafbeelding 2016-07-20 om 12.02.05

Pardon, verwarde mensen? Hoe komt de journalist tot dat oordeel? Bijna dagelijks lezen we over verwarde mensen. Die klimmen bloot in bomen, vermoorden hun gezin, plegen aanslagen, bezorgen overlast en komen zorg tekort. Onder de deelnemers aan de Conventie bevindt zich Geert Wilders, fan van presidentskandidaat Donald Trump. Ik vind die twee mannen er enge ideeën op nahouden, maar mijn persoonlijke mening doet er in dit verband niet toe. Wat zijn de feiten? Ik wil de deelnemers aan de Conventie maar wat graag beter begrijpen. Het nieuws verslaan voor de NPO is het werk van Kleijn, hij wordt daar met publiek geld voor betaald en zijn rol als brenger en duider van het nieuws uit het machtigste land van de wereld is belangrijk. Zeker aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen.

PVV

Zijn tweeregelige tekst zonder duiding speelt de PVV in de kaart. En verder iedereen die vol blijft houden dat Nieuwsuur wordt gemaakt door linkse journalisten. Kleijn zou zich aan de feiten moeten houden: wie, wat, waar, wanneer en hoe. Dat is al lastig genoeg weet ik uit ervaring. Maar hij zou er ons als nieuwsconsument een grote dienst mee bewijzen. Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen zit niemand te wachten op ongenuanceerde en ongefundeerde boodschappen. Die veroorzaken vooral verwarring, schaden het vak en de geloofwaardigheid van een belangrijke nieuwsrubriek.

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s