Scheiden en waardigheid

Dagelijks heeft het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) te maken Schermafbeelding 2013-05-22 om 11.16.05met gescheiden ouders die elkaar beschuldigen van kindermishandeling. En steeds vaker dreigt een van de twee de kinderen om het leven te brengen, zo lees ik vandaag in mijn krant. Ik ben geschokt door dat bericht en uit het veld geslagen door het familiedrama in Zeist. Dat mensen in staat zijn om elkaar op de meest afschuwelijke wijze voor het leven te beschadigen is vrijwel niet te bevatten. Een vechtscheiding gaat gepaard met een constant en groeiend gevoel van onwaardigheid en minderwaardigheid. Die cirkel laat zich moeilijk doorbreken. Bij een scheidingsadvocaat zag ik 10 jaar geleden deze opmerkelijke foto van Frank Sinatra op de set van de film Marriage on the rocks (1965). De afbeelding stond opvallend op de schouw in zijn kamer. Het hervinden van waardigheid (persoonlijk en relationeel) is misschien wel het belangrijkste in de hulp aan mannen en vrouwen die lijden onder de gevolgen van een scheiding.

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s