Wereldtop in Overschie

enniskillen

Volgende maand bespreken de 8 machtigste mannen van de wereld onze mondiale problemen. De G8 is een veiligheidsoperatie van reusachtige omvang. Er hangen nu al dag en nacht heli’s boven de stad. Om straks de orde te kunnen handhaven worden 4100 politieagenten en 3600 militairen ingeschakeld. Autoriteiten zien ‘kansen en logistieke uitdagingen’. De bevolking slaapt vooral slecht. Er komen roadblocks en checkpoints. Het verkeer  wordt omgeleid en het luchtruim gaat dicht. Onbemande Drones vliegen wel. Op het vliegveld komt een interneringskamp. Enkele duizenden anti-globalisten zouden deze top willen verstoren, aldus berichten op het internet. Wat die demonstranten niet weten – en ik wel – is dat de wereldtop straks in alle rust in Musicia, het wijktheater in Overschie wordt gehouden en niet in het Noord-Ierse plaatsje Enniskillen, dat qua inwonertal net zo groot is.

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s