Lijken op de Rijdende Rechter

Mijn oud-collega @wilkovip, eindredacteur interactieve media, lijkt voor 64 procent op de Rijdende Rechter. Nou wist ik dat al een jaar of drie, maar nu is mijn vermoeden bevestigd door een nieuw digitaal speeltje dat de NCRV na de zomer lanceert. Ik kan niet wachten.Schermafbeelding 2013-06-06 om 12.13.30

Mr. Frank Visser is in sommige kringen mateloos populair; zijn programma’s op tv doen het onveranderd goed en fans worden vast blij van deze nieuwe vondst. Het in een app op basis van specifieke persoonskenmerken of vakinhoudelijke kennis meten op wie je lijkt heet gamification. Die industrie voorspel ik een grote toekomst. Na de Rijdende Rechter volgen Caroline Tensen, Linda de Mol en kok Herman den Bijker. Zo blijft de toepassing leuk, creatief en tamelijk onschuldig. Maar daarna…

De app wordt een uitkomst voor politieke partijen, want in verkiezingstijd draait het allang niet meer om programma’s. In Zuid-Korea moet iedereen lijken op Kim Jong Un, dat gaat de grote leider meten. En straks zul je zien dat jij als direct leidinggevende voor 86 procent lijkt op Louis van Gaal. Proficiat, of je dat maar even wilt delen op Facebook. En heeft de Rijdende Rechter een app, dan wil Willem Holleeder er ook een.

Gepubliceerd door

Joël Batenburg

Journalist en eigenaar input2media.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s